Så här ser den nya organisationen ut i Sweden Spurs

På årsmötet i början av 2023 presenterades ett nytt organisationsupplägg för supporterklubben, med åtta mindre arbetsgrupper som rapporterar till styrelsen. Och Styrelsen som rapporterar till medlemmarna via årsmötet och löpande under året i nyhetsartiklar och mötesprotokoll om verksamheten.

  • Åtta arbetsgrupper där minst en styrelsemedlem återfinns.
  • I arbetsgrupperna kan supporterklubbmedlemmar som inte är med i styrelsen engagera sig.
  • T ex. arbetar f.d. styrelsemedlemmen Sverker Otterström som Sweden Spurs matchbiljettkontakt gentemot moderklubben.
  • T ex. arrangerar f.d. styrelsemedlemmen Peter J Borg den årliga Spursgolfen varje höst (i Karlstad från 2024)
  • Vi har även en mängd supporterklubbambassadörer runt om i landet för att hjälpa oss att nå medlemmar för matchsamlingar vid lokala sportbaren eller andra aktiviteter.


Sweden Spurs-moderatorer för de fyra webbplattformarna (se bild ovan).
Kontakta dem direkt på respektive plattform, eller mejla red@tottenhamhotspur.se

Styrelsen:

(Styrelsen 2023/24- ). Peter Ström saknades vid fototillfället.


LEDAMÖTER

Gunnar Peterson, Ljungskile, Ordförande
Jan Tolshagen, Örebro, (IT)
Jenny Boström, Västerås, Vice Ordförande, (Spurs-tipset, Redaktionskoordinator)
Mathias Bridfelt, Stockholm, (Kommunikation)
Mathias Winbladh, Västerås, (Design & koncept)
Peter Ström, Örebro, (Sekreterare, IT)
Thomas Erlandsson, Varberg, (Ekonomi/Medlemstransaktioner)

SUPPLEANTER
Fredrik Lisberger, Boden, (Ekonomi)
Sebastian Aveholt, Sigtuna
Andreas Bratt, Lerum
Mats Axgart, Malmö

VALBEREDNING:
Daniel Strand, Falun
Lars Hansson, Borås
Per Ekman, Stockholm

Gunnar Peterson, Ljungskile


Valdes in i styrelsen våren 2012. Vice ordf nov 2017- nov 2021 då han över tog Ordförandeskapet.

Född 1961 på klubbens ”The Double”- år i Uddevalla. Eftersom år som slutar på 1 betyder särskilt så var det 1971 som 10-åring jag blev Spurs-anhängare. Via en kämpamatch i gyttja på Tipsextra mot Liverpool (som vi förlorande). Med med spelare som Gilzean, Peters, Chivers, Perryman, Jennings m.m. var jag ändå såld. Så jag började följa klubben via TV och via engelska tidningar och böcker. Vilket jag gjort mer eller mindre aktivt sedan dess. Höjdpunkter har var på klubbens sommarturnér i Sverige på 80- och 90-talet. Då det ännu var så informellt att man nästan kunde gå in i omklädningsrummet och kunde träffa och prata med spelarna. Men också på senare år med att träffa (och prata) med legendarer, träffa supportrar från hela världen, besöka arenan (både WHL och nya), träningsanläggningen i Enfield m.m.

I vardagen jobbar jag som universitetslektor i informatik vid Högskolan Väst i Trollhättan. Gift med Annkie och vi har två barn. Till min lycka har jag fått alla inklusive svärsonen att också bli Spurs-supporters. Bor i Ljungskile på västkusten där jag varit aktiv i den lokala fotbollsklubben Ljungskile SK på olika sätt i många år. Samt tycker om att resa, träna, båtliv och fiske samt att följa med i aktuella samhällsfrågor. Vid sidan av detta är det allt mer Spurs och THSS som numera är viktigt för mig.

Jenny Boström, Västerås

Kan inte minnas exakt när jag började heja på Tottenham, men när jag var 15 år och på Konfirmationsresa i Hastings var när det intensifierades och intresset har bara ökat sedan dess! När Tottenham var i Varberg 1999 var jag självklart där och fick träffa mina största favoriter Teddy Sheringham och David Ginola.
Jag är född och uppväxt i Tvååker (utanför Varberg), men som 20 åring 2001 flyttade jag upp till Västerås för att studera. Här träffade jag kärleken och blev kvar vilket nu har resulterat i två barn sju och fyra år gamla. Har dock svårt för att bada i mälaren, så på somrarna bor vi i sommarstugan i Varberg och njuter av havsbad.
Till vardags jobbar jag i Försvarsmakten med IT frågor och utöver mitt stora intresse för Tottenham är jag politiskt aktiv i Västerås där jag sitter i Kommunfullmäktige för Liberalerna. Så familj, jobb, fotboll och politik är mitt liv!

Mathias Bridfelt, Stockholm


Styrelsemedlem sedan starten 1 maj 2004.

Blev 2003 inspirerad av svenska Spursfans att försöka starta en av THFC godkänd officiell supporterklubb, och sommaren 2004 var den första svenska officiella supporterklubben ett faktum. ”Jag har varit en Spurs supporter sedan 1981. Jag som tioåring satt med farsan och såg första FA-cupfinalmatchen mellan Spurs och Manchester City på SVT 9 maj 1981. Ricky Villa, Osvaldo Ardiles, Garth Crooks, Glenn Hoddle mfl. Ett lag som LIRADE fotboll med elegans finess och med fokus på att anfalla, anfäkta och anamma! Det var kärlek från första tunnelfinten. ”

Jag hade en något mer passiv period som Spursfan under delar av 90-talet men fick nytt syre i lungorna från början av 2000-talet. Svenskafans-forumet blev en väg in i ett mer engagerat supporterskap, sedan Londonresor, sportbar-träffar och mer resor. Bästa minnena: stod bakom målet på Park Lane när Harry Kane vände mot ärkerivalerna med två mål 2015. Bättre atmosfär på WHL var det aldrig! Även CL-kvällen när Bale vann med 3-1 mot regerande CL-mästarna Inter. CL-semifinalen i Amsterdam från en sportbar i Stockholm med hundralet Spurskamrater. Gåshud.

Peter Ström, Örebro

peter

Född i Stockholm det ädla året 1972 men sedan skolåldern stolt Örebroare. Bor i det lilla samhället Ekeby-Almby straxt öster om Örbro vid Hjälmaren med två barn och hund. Hunden heter för övrigt Harry Kane. Arbetar på Fortum och spenderar halva tiden i Örebro och andra halvan i Stockholm. Arbetar med fysisk portföljförvaltning av elproduktion och elförbrukning. Har tidigare arbetat inom IT-branschen. Fritiden spenderas alltför liten andel av till träning och för mycket tid till att titta på sport och brygga öl. Utöver vårat stolta liljevita lag är det naturligtvis sportklubben i fotboll och det lokala hockeylaget som följs.

Thomas Erlandsson, Varberg

Tillträdde i styrelsen våren 2013. Varit ekonomiansvarig största delen av denna period.

Född 1964 och har hållit på Tottenham sedan 1974-75. Orsaken minns jag inte riktigt men kan ha varit finalen 1974 mot Feynoord. Mina favoriter var Pat Jennings och Steve Perryman senare vart det min stora idol Glenn Hoddle. På den tiden satt vi ofta och lyssnade på radio från BBC för att få resultatet och sedan gjorde vi egna tabeller. Medgångssupporter kan man inte påstå att man var utan hjärtat avgjorde, 76/77 åkte vi nämligen ur divison 1. Jag bor i Varberg och har jobbat med ekonomi i olika former sedan 1994. Bott och jobbat utomlands i flera år. De senaste åren har jag drivit egna bolag och ett vandrarhem som såldes 2015. Numera jobbar jag med aktier, finansbolag, redovisning. Intressen förutom Spurs är resor och golf samt fiske. Har alltid varit en passionerad supporter och följt våra lijevita hjältar men sedan första resan med THSS så har intresset eskalerat. Sedan första resan så gör jag numera flera besök på WHL om året. Efter Gareth Bale’s show mot Inter blev det en tatuering, tack Bale :). Supporterklubben har gett mig mycket och det kändes naturligt att ställa upp i rollen som kassör.

Jan Tolshagen, Örebro


Tillträdde i styrelsen november 2021 som suppleant. Nyinvald som ledamot vid årsmötet februari 2023.
Har IT-sektorn som sitt expertområde. Reser mycket till London och ser många Spurs-matcher varje år.

Mathias Winbladh, Västerås

Västerås-son med reklambyråskills och öga för färg och form. Backgammon-nörd och näsa för livets goda: ) Arbetar med att ta fram Sweden Spurs medlemspaket bl a.

Fredrik Lisberger, Boden

Nyinvald som suppleant vid årsmötet i Februari 2023.
Född en kall februaridag 1971 på Akademiska i Uppsala.Uppväxt i den lilka byn Örsundsbro placerad mellan Uppsala och Enköping. Alltid varit intresserad av fotboll och blev helt fast under fotbollsvm -78. Argentina blev mitt lag.Kempes och Ardiles mina stora idoler. Kempes så pass mycket att jag bytte från att vara extremt högerfotad till extremt vänsterfotad. Mitt stora intresse för Argentina förde mig naturligt in i Tottenhamfamiljen när Ossie och Ricky anslöt. Resten är som man säger historia. Flyttade norrut till Boden 2001 där jag skaffade familj. Döttrarna spelar fotboll, handboll och dansar. Har från början varit en stor del av deras föreningsliv som tränare,lagledare och i olika styrelser i föreningarna. Pluggar till lärare och jobbar som lärare i svenska år 7 på en friskola i Boden. Kuriosa om mig är att jag varit trummis i ett Uppsala baserat band, Ingen diskussion är namnet. Började spela golf sommaren 2022 för att kunna delta på Tottenhamgolfen.

Sebastian Aveholt, Sigtuna

Nyinvald som suppleant vid årsmötet i Februari 2023.
En ung och lovande frisk fläkt som inte är rädd för någonting nytt och alltid vågar säga vad jag tycker å tänker! Född 96 på sommaren i Uppsala! Dit jag håller på att flytta tillbaka till då jag och tjejen bygger hus just nu i Funbo, en kvart utanför Uppsala. Jobbar mer en heltid som plåtslagare och håller alltid på med någonting då jag har väldigt svårt att sitta still och inte göra någonting!Sportintresset och då framförallt fotbollsintresset fick jag väldigt tidigt då min mamma var gymnastiklärare och både kompisar och grannar älskade att vara ute och spela fotboll, innebandy och hockey på kvällarna! Men de specifika Tottenham supporterskapet skulle jag nog säga att jag fick av min bästa polare när jag växte upp! Han sa alltid att Tottenham ska det va, dom är roligast att hålla på! Dom spelar bäst fotboll enligt mig.( å fy fan vilket helvete till känslospår han drog in mig på) såg någon match med honom! Sen jävlar var jag fast! Spurs hit och spurs dit, allt skulle vara spurs( från matchklädef till sängkläder till väggar fyllda med posters till till och med kulorna i julgranen. Sen när Pocchettino kom och byggde om laget så mycket så att man till och med kunde börja hoppas på en titel! Till känslan av att OJ Tottenham är fan ett stort lag! Men men de vet man ju, att va Tottenham supporter är ju ett liv där man alltid får upp förhoppningarna, som sedan trycks ner i förtvivelse. Nu brukar jag säga att min religion det är Tottenham. Tottenham är det som påverkar mina känslor mest i livet. Är man glad arg eller less det beror alltid på hur Tottenham spelade senast!

Andreas Bratt, Mölnlycke

Nyinvald suppleant på årsmötet i Nov 2023.
Född -74 och bor i Mölnlycke utanför Göteborg med fru och två barn. Arbetar med att leda utvecklingsprojekt inom olika områden i en grannkommun.

Barnens idrotter gör att kalendern är fulltecknad men då Tottenham spelar läggs det mesta åt sidan. En sväng med motorcykeln hinns med samt (lite) egen träning också.

Om jag minns rätt var det två skäl till att jag valde Tottenham.
Alla kompisar höll på de olika rödtröjade lagen och då väljer man så klart det mer elegantare liljevita. Jag var dessutom en ganska passiv supporter i början så en trygg tiondeplats i tabellen var lagom engagerade då. Klinsmanns inträde i klubben blev avgörande och så sakteliga har intresset för klubben ökat till att i dag vara det som påverkar humöret mest av allt, på gott och ont.

Sedan några år åker jag ett par gånger/säsong till London för se Spurs. Gillar staden skarpt också. Visa mindreGilla

Mats Axgart, Malmö

Nyinvald suppleant på årsmötet i Nov 2023.
Jag är född 1960 och är gift med Anneli och har tre barn. Jobbar som teknisk säljare på ett företag som heter Momentum Industrial som förser industrin med hållbara komponenter och tjänster.
Började hålla på Tottenham 1978 efter VM i Argentina då vi värvade Osvaldo Ardiles och Ricardo Villa. Försöker åka över till London 2-3 gånger per säsong för att se mitt lag. Mitt stora fritidsintresse förutom fotbollen är golf.