Helgen 6-7 april var det dags för ett 50-tal supporterklubbsmedlemmar att åka till London för se Tottenham mot Nottingham för den 33 medlemsresan med Sweden Spurs. Antalet var imponerande då matchen på grund av TV-sändning först flyttades ifrån lördag till måndag kväll. För att slutligen flyttas till söndag kl.18 lokal tid. Vilket självklart påverkade med ombokning av flygresor och boenden men (nästan alla) löste det. Att matcher för TV-sändningar kan flyttas sent på och bli allt ifrån fredag kväll till måndag kväll är något som tyvärr är för att stanna och alltid måste planeras in för.

På lördagen hade vi utav THFC fått möjlighet att besöka träningsanläggningen på Hotspur Way och se vårt duktiga U21-lag möta Reading. Det var en blåsig match där vinden spelade stor roll. U21 skulle vid vinst gå upp i serieledning. Men trots stort spelövertag och en man mer på plan nästan hela andra halvlek (och ribbträff) gick det inte vägen utan Reading kunde kontrade in 2-2 i slutminuterna. Men laget är lovande med många duktiga unga egna spelare (nästan alla 18 år) och troligen såg vi några kommande A-lagsspelare. Efteråt gick vi som deltog ihop till puben Pied Bull för att äta och snacka efter matchen.

foto: Gunnar Peterson

Söndagen var så matchdag. Efter traditionell samling åkte vi till N17 och några pubbesök med uppsnack ihop före match. Många av oss gick in tidigt på arenan för att hinna se och känna in hur mäktig och fin den verkligen är. Före match hölls också en ceremoni för Son med koreanska musiker att uppmärksamma de 400 matcher han nu gjort i Tottenhamtröjan.

foto: Gunnar Peterson

Matchen började annars pigg med chanser åt bägge håll (Spurs förde matchen men Nottingham kontrade). Känns rättvist med 1 -0 i 15 min (Werner sköt och styrdes in av försvarare). Dock kom Nottingham in mer och mer och på en omställning kunde Wood kvittera och det fanns bud på mer. Oavgjort i halvtid men lite missnöje hos oss att tappa momentum efter en bra start och ledning. Vilket säkert även Ange kände och för att få tillbaka initiativet byttes Höjbjerg och Betancur in för att få fart i andra. Vilket lyckades direkt med bättre spel och chanser. Glädjen stor att se van de Ven snyggt dunka upp 2-1 med vänstern i nättaket tidigt. Samt Porro snyggt göra 3-1. Som visade sig bli slutresultat trots ett antal chanser åt båda håll.

foto: Gunnar Peterson

Efter gemensam avslutning med eftersnack ihop på The Beehive delade vi på oss för hemfärd. Många både nya resenärer och erfarna var nöjda med en bra helg ihop. Med lyckat upplägg och ett bra utfall på matcherna. Men inte minst att träffas och tjöta Tottenham ihop med likasinnade svenska fans. Så vi ser med spänning fram emot hösten och kommande resor.

COYS!

Reseledningen g.m Gunnar Peterson