Nu ska vi ta oss en närmare titt på THSS kassör och "reseledare" Peter J Borg.

Namn/Ålder

Peter J Borg, drygt 50 år.

Bor/Familj

Bor i ett litet hus i Enköping tillsammans med hustrun Mariana och en massa akvariefiskar. Utflugna är sönerna Johan (27) och Patrik (26).

Arbetar med/Skola

Jobbar ideellt för THSS och driver även en ICA-butik sedan 27 år tillbaka. Därifrån får jag ibland nån lön.

Vilken är din roll i THSS?

Jag försöker hålla reda på ekonomin åt föreningen, samtidigt som jag jobbar med rekrytering av fler medlemmar. Har också en roll i THSS valberedning,

När började du hålla på Spurs, och varför?

Det finns många historier om detta men grundorsaken var nog att ingen annan i klassen supportrade Spurs. Jag skulle gissa att det var -69 eller -70 som jag var uttalad Spurssupporter.

Vilken var den första match du såg Spurs live i???

Nu när man är i min ålder så börjar man bli lite senil och minnet sviktar ibland. Men jag tror att det var Spurs – Man U i september/oktober 1982. Bryan Robson debuterade för Man U och var den dyraste övergången i brittiska historien. Jag vill minnas att han kostade 17 miljoner svenska.kr. Underbar stämning under matchen, men bråkigt med flera döda efter matchen,

Favoritspelare genom tiderna?

Ojojoj, Det är många. Marin Chivers, Glenn Hoddle, Ricardo Villa, Steve Archibald, Jurgen Klinsman, Garth Crooks, Paul Gascoigne för att nämna några.

Följer du andra lag i världen?

Vi har ju min gamla sportklubb (ESK) där jag varit verksam som ledare och spelare, Svenska Landslaget där jag försöker se alla tävlingslandskamper, FC Torrevieja i Spanska tredje divisionen. Sen har jag lite sympatier för Barnsley och Southend. SSK i hockey och VSK i bandy. Sen är man ju allmänt idrottsintresserad.

Hur tar du en vinst respektive förlust för Spurs?

Oftast ganska lugnt om det inte är en förlust mot grannarna i norra London. då är jag nog ganska tråkig att umgås med. Man är ju relativt van med uteblivna framgångar. Värre var det när jag var yngre. Jag minns när vi förlorade en Cupfinal mot Liverpool på övertid. Då spräckte jag akvariet, men fick som straff försöka torka upp 275 liter vatten. Inte kul och Mariana var lite grym på mig, men det gick över som tur var.

Har du själv idrottat?

Viljan och intresset var nog större än kunskapen. Vilket gjorde att jag valde att bli ledare i stället. Allt från ungdomstränare till ordförande i ESK samt att jag i slutet på 70-talet var med och bildade en fotbollsförening som hette FC Älgens Röda Horn Utd, Den överlevde i c;a 10 år i divisionerna 5 – 7. Dessutom har jag varit domare i c;a 10 år.

När förväntas Robbie Borg se sin debutmatch på White Hart Lane?

Det lär nog inte dröja, men han måste kunna gå först, har jag sagt. Han är nu 8 månader. Hans första matchställ fick han när han var en dag gammal. Givetvis är han med i THSS.

Slutligen…Hur vill du summera den här säsongen?

Rent fotbollsmässigt så började säsongen katastrofalt. Jag begriper inte hur man kan misslyckas så katastrofalt med ett så bra lag som vi ändå var, på pappret.
Glädjande nog så har vi ändå "snyggat" till oss lite grann på slutet. Det märks hur mycket Robbie Keane betyder för oss.

Jag vill inte se en gång till att vi "bara" köper och köper. Gör klart laget tidigt så det får en chans att spela ihop sig under pre-season. Glädjande nog för THSS del är att trots dåliga resultat så har rekordmånga blivit medlemmar.

Tack Peter för att du tog dig tid att svara på frågorna och jag hoppas att du orkar hålla på med ditt enastående engagemang i THSS i många år till.