Nu är det dags att kolla hur läget är med Sumpans bästa glasmästare, Björn "redbear" Hovenäs

Namn/Ålder

Björn Hovenäs. 33 år gammal

Bor/Familj

Bor i Sundbyberg, och är singel och barnlös. Notera, alla THSS-ladies!

Arbetar med/Skola

Jobbar som glasmästare.

När började du hålla på Spurs, och varför?

Jag spelade i Kalmar FF när jag var sju år gammal, och på vintrarna spelade vi en turnering i en inomhushall. Vi blev indelade i fyra lag, och de man kunde hamna i var ManUre, Chelski, Liverpoop och Tottenham. Jag hade turen att hamna i Tottenham, så man kan ju säga att jag har spelat i Tottenham… Det är alltså en ren slump att jag håller på de liljevita, men fan vilken tur man kan ha här i livet. Man kan ju också skönt konstatera att Arslena inte ens var ett av alternativen.

Vem är din favoritspelare och varför?

I dagens lag måste jag nog säga Lennon. Han betyder så otroligt mycket för anfallsspelet.
Om man tittar bakåt i tiden finns det ju många gamla hjältar, som Jürgen, Teddy och Ginola t ex, men jag är otroligt svag för Berbatov. Den tiden han spelade i Spurs, och de facto ville spela i Spurs, var han ju helt fantastiskt. Att hans personlighet sucks ass och att han lämnade som han gjorde är ju bara djupt tragiskt.
Om man skall gå utanför Spurs så är Hagi, Baresi, Stoichkov och Romario några favoriter.

Vad tycker du om THSS? Bra och dåligt? Forumet?

Me likey! Att lufta sina tankar på forumet under match är grymt.

Har du någon favoritmatch med Spurs som du kommer ihåg?

Tottenham – Bolton 2006/07 tror jag det var. Vinst med 4-1, trots att Keane blev utvisad i typ 40:e minuten. Han hade gjort två mål innan, och Spurs ledde med 3-0. En straff i samband med utvisningen gav Bolton en biljett in i matchen. Man fruktade det värsta, men en ensam Berba på topp höll uppe spelet och han var helt otrolig. Jag har aldrig sett en bättre insats av en ensam forward. Mottagningar, som han höll i bollen och som han fördelade spelet – allt höll absolut världsklass. Där någonstans blev han en personlig favorit. Matchen slutade 4-1 till slut.

En annan match som är svår att glömma är ju segern mot West Ham, när Stalteri(!) avgjorde med sista sparken.

Har du sett Spurs live någongång?

Jag bevittnade stormötet Tottenham – Leicester i februari -02. Sporrarna vann med 2-1 efter att Darren Anderton och Simon Davies gjort mål. Anderton var grym. Starkaste minnet är att ett gäng engelsmän bakom mig, matchen igenom satt och sjöng ”Savage is a wanker, Savage is a wanker”
Skall faktiskt kolla Tottenham – Blackburn nu i mars, så snart har jag två liveupplevelser.

I såfall har du då rest med THSS??

Tyvärr inte, men det känns som något man bör göra.

Har eller har du funderat på en Spurs-tatuering?

Har ingen, men funderade mycket på en när jag var lite yngre. Nu för tiden blir det konstiga mönster med raka linjer om det skall tatueras något.

Sia lite om slutet på säsongen..hur går det för oss egentligen?

Man vill ju så gärna att vi skall ta en av de där CL-platserna, men våra insatser mot de ”sämre” lagen talar för att det kanske inte blir så. Vår oförmåga att döda matcher kostar för många poäng för att topp fyra skall vara en realitet. Men vaffan, jag tippar fyra i alla fall.

Hur det än går så har ju Harry gjort en kanonsäsong jämfört med hur det såg ut förra året.

Idrottar du själv?

En imponerande kroppshydda till trots, så spelas det en del fotboll. Korpspel både inne och ute.

Favoritdryck?

Jag är väldigt svag för öl, men har ju slutat att konsumera alkohol sedan två år, så jag tänker vatten, men det är fan för tråkigt att säga…

Kaffe, hur skulle världen fungera utan kaffe? Det är min favvo.

Följer du andra lag i världen?

Eftersom jag är skolad i Kalmar FF så håller jag naturligtvis på de röda bröderna. Sen är jag lite Milanista också.

Slutligen..Hur ser en perfekt dag ut för dig?
Alla dagar när Arslena förlorar och Tottenham vinner är perfekta dagar. Gärna i samma match.

Sådana dagar vill vi ha många av…. Tack för svaren Björn!