Då är vi halvvägs (nästan) in i deadline day och det var länge sedan vi supportar satt så klistrade på alla live-sidor. De senaste säsongerna har vi skummat igenom och konstaterat att inget blev av medan tidigare säsonger har vi haft hjärtat i halsgropen med spelare som Modric, Bale m.fl.

Men denna sommaren har Spurs omringats av alla olika positiva rykten och nu när vi börjar se ljuset i tunneln så finns det konkreta dokument liggandes på olika skrivbord runt i Europa. Men var börjar vi och var slutar vi?

Märk väl att denna text skrivs innan några spelare bekräftats klara till den liljevita tröjan under dagen och det är mycket klausuler som ska accepteras innan det blir av.  Budet på Dybala ska vara accepterats av Juventus medan agenten nu gör allt för att stoppa så mycket pengar i sina fickor. Sessegnon ska ha varit på läkarundersökning sedan länge men vi vet mycket väl vad som hände med Willian så inget är klart förrän den gamla damen …

Youcef Atal-spåret svalnade snabbt efter att det såg verklighet ut för några dagar sedan och Lo Celso skrivs det mycket om men inget som bekräftar den låne/köpkarusell som Levy startat.

Nu ska jag starta en diskussion med mig själv om fördelarna och problematiken med en så stor karusell under deadline day när Spurs egentligen haft hela sommaren på sig. Häng med nu.

Redan i somras gick det starka rykten om Lo Celso och Sessegnon. Vi har uppdaterat alla sportsidor länge nu för att få bekräftade övergångar och blivit besvikna varje gång. Varför ska det behöva bli så när Pochettino berättat i en längre intervju om att han anser att gruppdynamiken är den viktigaste i ett lag. Den dynamiken som tog Spurs till en Champions Leaguefinal i våras och som inte behövt värvas sönder. Han betonar tydligt i den intervjun att han inte vill värva spelare sent för att de hinner inte komma in i laget ordentligt innan serielunken är igång. I hans värld vill han ha laget klart redan i Juni.

Svaret för oss heter Levy. Här måste jag hylla den personen som vi så många gånger öst skit över. Om Levy skulle hostat upp pengarna som Sessegnon och Lo Celso va värda i Juni skulle plånboken vara så tom att han var tvungen att sälja Eriksen till reapris samt slänga iväg Aurer till Italen för nästan gratis. Levy har varit med förut och står på sig i sina principer. Lyckas han nu knyta ihop värvningarna av Sessegnon och Lo Celso till de priser som är aktuella så är det förståeligt att han vänder blickarna mot Dybala, han har råd med det. Dock inte till varje pris. Vägrar Dybalas följe gå med på erbjudandet kommer Levy rakryggat vända i dörren. Det ger den respekten han behöver för att knyta andra spelare.

Så vi supportar får vänja oss vid lugna somrar och hektiska deadline days. Det är denna taktik som Levy jobbar fram genom åren och nu börjar han skörda de frukterna och med arenan byggd behöver han inte kasta undan lika mycket pengar.

Halvlek i dagen nu mina vänner. Glöm inte följa oss på våran liveuppdatering.

Dagen, kvällen och framtiden är liljevit.

COYS

/Johannes Glanz