Lånet hos Mauricio Pochettinos gamle vän och mentor i Leeds, Marcelo Bielsa gick sådär. Jack Clarke blev köpt sommaren 2019 och återanslöt omgående till Leeds på lån. En bra lösning för alla parter kändes det som.

Men – Tidigt i resan såg vi redan tendenser till att Bielsa inte var jättesugen på att ge Clarke speltid, av oklara anledningar och vid minst ett tillfälle försvarade Bielsa sig och sa att talangen lär få speltid ju mer tiden går.

Men – Ny tränare i Mourinho, nytt år och precis efter nyårsafton kallade Spurs hem bland annat Clarke med fler som vi skrev om här.

Och nu blev det klart att Clarke går till ett annat Championship-lag, nämligen QPR som varit en station för många Spurs-spelare genom åren (Townsend, Rose på lån för några år sedan med mer).

Känns som på förhand som en bra mix för Clarke och Spurs samt QPR!

Men – På detta slänger vi in att också Spurs sägs, enligt brittisk press vara väldigt intresserade av QPRs unge anfallare Eze och då spekulerar man om att lånet av Clarke är en eventuell del i det likaså som gynnar samtliga parter. Spekulationer och rökridåer givetvis.

Hur som helst, lycka till Jackie Boy!