Efter ett uppehåll på drygt två år är det läge att ta upp artikelserien Fans i Fokus igen! Och varför inte gå all in på en gång med Mr Ex President Johan Sjöström? Detta är andra gången Johan är med och det är 11 år sedan förra gången. Vi förflyttar oss mot badvänliga Årstaviken!

Namn / Ålder: Johan ”josjos54” Sjöström / 40 år

Bor / Familj: Bor i Årsta, Stockholm med Sandra, Signe och Sune.

Sysselsättning?: Knegar på forna Televerket med att sälja våra eminenta och prisvärda tjänster. Gör även andelar på MinAndel.se (trav och stryktips).

Vad är din bakgrund inom THSS?: Man kan väl backa bandet ändå till år 2000 i Sundsvall när jag smög ner på Olearys och såg Tottenham några gånger. Satt tillsammans med en norrlänning som hade riktig norrländska och inget hittepå, det var Erik Niva har jag förstått senare. 2006 flyttade jag till Stockholm och där öppnades ju nya dörrar. Via en knackig THSS-hemsida med trådforum kunde man hitta var folk skulle samlas och helt plötsligt så började man träffa andra liljevita. Det var fint som ny i stora staden. Man kan säga att THSS hjälpte mig att komma in bra i Stockholm. 2008 blev jag invald i THSS Styrelse och sedan tuggade jag på där ca 8 år, varav ca 5 som ordförande. Det var en grymt lärorik tid med IT-problem/möjligheter, ekonomi, styrelsemöten och årsmöten med massor av grymma gäster. En tid jag är mycket glad att jag fått vara med om.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?: Allt började med att farsan, 1988, kom hem från en resa till London med en Tottenhamkeps som jag fick. Han hade sett Tottenham – Liverpool. En jävla tur att han inte fick tag nått rött där alltså då han håller på Liverpool. Den där kepsen hängde med många år tills den i princip pulvriserades. Då visade sig THSS kärlek. Jag skrev en text om min keps och en kort stund senare fick jag ett brev av Christer Ekström som innehöll en likadan keps, som jag såklart har kvar och använder på utvalda tillfällen 😊

Favoritspelare genom tiderna? Varför har du fastnat för den/dom?: Jag är ju en sucker för målvakter. Paul Robinson är en klassisk keeper och favorit. Jag gjorde min första match på plats 2007 när Paul bombade in ett mål mot Watford. Jurgen Klinsman, Steffen Freund och Jermain Jenas är andra spelare som jag är svag för. Men ska man vara krass så hade jag förmånen att 2010 se två derbyn på WHL på 4 dagar (Arsnal och Chelsea) där vi vann båda med 2-1. Modric, Huddlestone, Lennon, Bale…..alltså herregud vilket lag vi hade då!

Om du har sett All or Nothing med Tottenham, vad är dina intryck?: Inte sett. Sett några klipp online och kommer väl se det framöver men känns väl rätt ”uppstyrt”.

Känslor rörande Poch vs Mourinho? Är Mou rätt man för Tottenham?: Hehe….här har man ju fått en del spe. Jag gnällde en del på Poch då jag inte kände att han kunde matchcoacha och att han hade svårt att komma runt lag som kommit på att man med lågt försvarsspel och nån kontring kan råna Spurs trots 26% bollinnehav. Bortaplansstatistiken var otroligt svag. Så, jag var väldigt glad när vi gjorde en förändring. Samma sak som vilket bolag som helst som stagnerat, det krävs en förändring. Nu fick vi, mitt i säsong, in en legendarisk tränare med ett skamfilat rykte. Det var rätt man i rätt tid för oss kände jag och det stred jag för en del på Twitter och i vårt forum. Jag tror verkligen att Mou är rätt man för Spurs just nu. Mer cyniska och inte så snälla är något som Spurs behövt i 20 år.

Laddar du upp på något speciellt sätt inför match?: I år har det blivit matchbad, nu får vi se om det fortsätter i vinter. Annars så är det väl lite twitter (okej rätt mycket), en kall lager och lite chatgrupper igång. 

Vad tror du om lagets chanser denna säsong? (Hur många pokaler blir det?): Alltså, vilket jävla lag vi har just nu! Jag tror vi kommer ta 1 pokal under säsongen.

När tror du att vi fans kommer att få gå på match igen?: Det kommer dröja längre än många tror är min känsla. Hösten 2022 kanske vi kan stå där och skråla igen.

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?: THSS är den naturliga samlingsplatsen för Spursfans i Sverige. Med ett oförändrat pris för medlemskapet sedan 2004 och med alla mervärden som man får (THSS-Tips, medlemspaket mm mm) så är det ett enkelt val att förnya medlemskapet varje år. Vem vet, en dag kanske man blir ordförande.

Övrigt?: Jag vill passa på att lyfta fram några namn i samband med detta.

  • Peter J Borg, denna legend från Enköping. Han har betytt otroligt mycket för THSS med sitt engagemang. Är glad att ha träffat Peter och att man får möjligheten att vara med på THSS-golfen år efter år (någon ska jag vinna).
  • Mathias Bridfelt, enda kvarvarande styrelsemedlem sedan starten 2004. THSS PR-mästare. Han har fått hit legender som många aldrig haft en chans att träffa annars och han har gjort intervjuer med dem som får många på tv att bli färglösa!
  • Thomas Erlandsson, THSS mäktiga kassör. Han har stor del i att THSS lever och frodas som det faktiskt gör. Under ett par hundår med många utmaningar så hade vi problem och hade vi inte fått in Thomas med sin kunskap och tid så hade saker kunnat gå illa. Tack Thomas för allt ditt arbete!

Ett stort tack till Johan för att du ställde upp på mina frågor och ville fronta comebacken för Fans i Fokus!

COYS

/Sverker ”Svucka” Otterström

PS. Johan för 11 år sedan https://www.tottenhamhotspur.se/2009/09/24/fans-i-fokus-johan-sjostrom/

PS 2. Vill du vara med? Skicka ett mail till biljetter(at)tottenhamhotspur.se