Sista matchen för säsongen är redan här – tänkt så fort det har gått, men ändå så långsamt. Hösten bara swishade förbi med idel vinster och bra resultat, medan våren minsann har varit ömsom vin och ömsom vatten på ett sätt som i perioder gjort den evighetslång.

Hur är då läget inför säsongsavslutningen? Ännu är ingen vinnare korad, titeln går antigen till Manchester City eller våra antagonister till grannar i norra London. Två poäng skiljer lagen åt med stark fördel till City. I andra änden av tabellen hittar vi just Sheffield United, som tillsammans med Burnley redan är klara för nedflyttning. Luton har en teoretisk chans att klara sig kvar, men laget måste vinna – samtidigt som Nottingham forest förlorar mot Burnley med minst tolv mål. Så här har Nottingham en stark fördel.

Om vi då kollar på Tottenham och vårt läge i tabellen så finns det ingen chans att nå topp fyra, men Chelsea kan gå om oss om vi förlorar i och med att Chelsea har bättre målskillnad. Vinst eller likaresultat för Tottenham och vi är klara femmor.

Med detta sagt så förstår ni att Sheffield United inte har något att spela för, mer än äran, medan Tottenham har en femteplats att spela för. Kan vi inte slå Sheffield i detta läget så är vi heller inte värda att spela i Europa.

Sheffield har ett antal spelare på skadelistan Bakdock, Basham, Davies, Egan, Norrington-Davies och Osborn varav alla verkar vara otillgängliga för matchen. Dock är Ahmedhodzic med största sannolikhet tillbaka då han missade senaste matchen pga rött kort.

I Tottenham är inget förändrat sedan sist, vilket gör att jag tror att startelvan blir som följer:

Denna matchen är en match som Tottenham borde vinna, vilket med stor sannolikhet kommer innebära att det blir en tuff och jobbig match för oss supportrar. Matchen mot City senast gav ju dock en stor mersmak då spelet helt plötsligt klaffade, pressen satt och självförtroendet verkade till stor del vara tillbaka. Detta är ju något som man har saknat under hela våren detta flytet i spelet som Tottenham visade upp. Kan laget uppbåda samma inspiration mot Sheffield och gärna få ett snabbt mål så kan resultatet rusa iväg. Men känner jag Tottenham rätt så är det jämt fram till 80:e och då gör Tottenham två snabba, så min gissning är 3-1 till Tottenham.

Nu väntar en sommar med transferrykten, here we go-uttalanden och en tid utan ångest och planering av livet utefter matchdagarna, både skönt och vemodigt på en och samma gång.

Men först ser vi till att det blir en bra avslutning av säsongen.

COYS!

Jenny Boström