Vi i Sweden Spurs hade förmånen att få en väldigt snabb träff med Lucas Bergvall när hans Djurgården mötte Västerås SK tidigare under våren. Då fokus vid intervjutillfället låg hos Djurgården lovade vi att inte publicera intervjun innan övergången var klar. Nu är dock tiden inne när vi äntligen kan säga – Välkommen till Tottenham Lucas Bergvall!

Supporterklubbstyrelsens Jenny Boström med Lucas Bergvall

Välkommen till Tottenham Lucas Bergvall!

Den tredje svenska herrspelaren någonsin att signa på för Tottenham heter Lucas Bergvall. Samma dag som han fyllde 18 år (2 februari) skrev han på ett femårs-kontrakt med klubben och är nu, sedan 1 juli, officiellt medlem i Tottenham Hotspur spelartrupp. Då övergången varit känd sedan tidigt i våras har säker de flesta redan koll på Lucas, men här kommer lite snabb fakta:
Lucas Bergvall är underbarnet som länge varit på mångas läppar och en av de största talangerna i sin årskull (född 2006). Redan när han spelade i Brommapojkarnas juniorlag var framgångarna många och laget vann flera internationella turneringar med Bergvall som lagkapten, Bervall har även ett antal juniorlandskamper i Sveriges P06 landslag på meritlistan och även här var han kapten för laget.
Som sextonåring var Lucas startspelare för Brommapojkarna i P19 Allsvenskan och samma år, hösten 2021, gjorde han debut i A-laget. Det blev ett inhopp under 2021, men under 2022 när Brommapojkarna gick upp i Superettan fick han spela 12 matcher där han gjorde ett mål och tre assist.
2022 gick så flytten till Djurgården och Bergvall skrev på ett treårskontrakt. Bergvall debuterade i Djurgårdens startelva i Allsvenskan 24 maj 2023 och har sedan dess etablerat sig som Allsvensk start spelare. Sin första säsong spelade han 29 matcher för Djurgården och det blev 3 mål och 1 assist. Under 2024 har han hunnit med 18 matcher och det har blivit ​6 mål och 5 assists.

Vi i Sweden Spurs hade förmånen att få en väldigt snabb träff med Lucas Bergvall när hans Djurgården mötte Västerås SK tidigare under våren. Då fokus vid intervjutillfället låg hos Djurgården lovade vi att inte publicera intervjun innan övergången var klar. Nu är dock tiden inne när vi äntligen kan säga – Välkommen till Tottenham Lucas Bergvall!

Hur har tiden varit sedan du blev klar för Tottenham?
– Det har varit mycket från och till som det skall vara, fram och tillbaka för att fixa allting som man skall, men riktigt riktigt roligt såklart!

Har du upplevt sedan du blev klar att du blivit mer uppvaktad i Allsvenskan?
– Nej, det vet jag inte, kanske lite men ingenting jag har märkt av. Det är inget jag har märkt av på planen.
Hur är känslan nu när det är några månader kvar innan du skall till Tottenham?
– Det är inget jag tänker på just nu, nu är jag fokuserad på Djurgården. Det är klart att det är roligt och jag är taggad, men jag har några matcher kvar i Djurgården och det är där jag har fokus just nu. Såklart är det jätteroligt att gå till Tottenham.
Vi i Sweden Spurs är väldigt glada för att du valde just Tottenham och ser väldigt mycket fram emot att få se dig i London, kan du säga någonting om dina förväntningar om kommande säsong i Tottenham?
– Otroligt kul att komma dit och få representera Tottenham, att få vara med på alla läger och få se hur dom jobbar i laget och hur dom jobbar i klubben. Det ska bli kul att få se hur det hänger ihop.
Hur var ditt första intryck av Tottenham?
– Jag fick ett väldigt bra välkomnande. Dom tog emot mig på ett väldigt fint sätt.

Vi i Sweden Spurs önskar Lucas Bergvall ett stort lycka till inför kommande säsong i Tottenham – Come On You Spurs!

Jenny Boström