Det har varit snack länge om att Eric Dier ska förlänga men att hans avstängning varit en orsak till att klubben väntat med att kommunicera det.

Det är dock kommunicerat nu och den defensivt lagda portugis-britten Dier förlänger likt många av storstjärnorna i laget till 2024.

Just 2024, det är en speciell skara spelare som har kontrakt till det året: Kane, Dele, Winks, Sanchez, Moura, Davies.

När man summerar Diers karriär hittills så inser man att denne 26 år ”gamle” man hunnit med en del. 40 landskamper i Englands landslag, viktig del i det framgångsrika VM 2018-laget under Gareth Southgate. 29 matcher för Spurs bara denna säsong med två assists.

Dier nämnd mest senaste tiden för att han begav sig upp på läktaren efter slutsignal på Tottenham Hotspur Stadium när Norwich slog ut Spurs ur FA-cupen, orsaken sägs vara att Diers bror behandlades illa av en supporter. 4 matchers avstängning och 450,000 SEK i böter blev det varav sista matchen mot Crystal Palace denna säsong också är sista fjärde matchen i hans avstängning.

En annan som förlängt: Oliver Skipp! Mannen som blöder Spurs enligt José Mourinho. Även han ansluter till 2024-gruppen.

Mourinho har bekräftat att Skipp kan bli en framtida kapten i klubben men att han är ung (19 år) och kommer nog behöva ett lån utanför klubben i 6 månader alternativt en hel säsong för att få rätt utveckling som behövs i denna fas.